Velden zijn niet correct ingevuld

IBAN rekeningnummer per 1 februari een feit

Nederland gaat vanaf 1 februari 2014 gebruikmaken van een IBAN nummer. Dit is een gestandaardiseerd internationaal rekeningnummer. De invoering van het IBAN nummer is het gevolg van een verandering op de Europese betaalmarkt (SEPA), waardoor alle Europese landen op gelijke wijze om zullen gaan met betaalverkeer zoals overschrijvingen en incasso’s. Om te voorkomen dat uw klanten het verkeerde rekeningnummer gebruiken voor hun betalingen is het raadzaam uw IBAN te communiceren op uw website.

Hoe ziet mijn IBAN eruit?

Uw huidige rekeningnummer wordt uitgebreid met een landcode (NL), een controlegetal, bankcode, opvulgetal en uw huidige rekeningnummer. Uw IBAN nummer kunt u altijd opvragen bij uw bank, of zelf online berekenen via www.ibanbicservice.nl.

Het verschil tussen IBAN en BIC

Het IBAN nummer wordt gebruikt om het rekeningnummer, de rekeninghouder, bank en vestigingsland te kunnen identificeren. De BIC code zorgt ervoor dat betalingsoverdrachten bij de juiste bank terecht komen. Een BIC code hebt u dus alleen nodig voor betalingen van en naar het buitenland. Voor betalingen binnen Nederland volstaat alleen het IBAN nummer. Wanneer uw klanten zich uitsluitend in Nederland bevinden kunt u dus volstaan met het vermelden van alleen uw IBAN nummer op uw website, briefpapier en andere communicatiemiddelen.Naar overzicht