Velden zijn niet correct ingevuld

Waarom u (g)een responsive website wilt

Waarom u (g)een responsive website wilt

In 2011 stelden we in een eerder artikel al de vraag: 'Is uw website klaar voor de mobiele revolutie?'. Toen werd al duidelijk dat het gebruik van internet op mobiele apparaten (smartphones en tablets) steeds meer zou toenemen. In 2011 lag het percentage Nederlanders dat beschikte over mobiel internet op 43%. Eind 2013 was dat al gestegen naar 72%. Dat is een enorm explosieve groei.

Wat is responsive?

Vooruitstrevende website- en webshopeigenaren hebben hun website responsive laten maken. Een 'responsive website' laat uw website meeschalen met het apparaat waarop uw website wordt geraadpleegd. Het voordeel ten opzichte van oudere 'mobiele websites' is het feit dat de content van de website niet op meerdere plekken wordt beheerd. De informatie die getoond wordt blijft dus gelijk. Alleen het uiterlijk van de website en de indeling wordt aangepast aan het specifieke apparaat, of het nu een smartphone, tablet of desktopcomputer betreft.

In onderstaande video ziet u dat de website van VisualMedia (die u nu bekijkt) meeschaalt met de beschikbare schermgrootte. U kunt dit zelf in uw browser ook ervaren door het venster te verkleinen. Of bezoek deze website eens op uw mobiele telefoon.

 

Verkeerde opvattingen over responsive design

Ondanks de toename van mobiel verkeer is een responsive website nog geen gemeengoed in het MKB, vanwege de technische aanpassingen die vereist zijn en de investering die daarmee gemoeid gaat. Toch is het responsive laten maken van een bestaande website doorgaans voordeliger dan een compleet nieuw ontwerp laten maken. Ook bestaat er vaak een verkeerd beeld over het bedienen van de mobiele bezoekers op uw website.

Veel voorkomende argumenten die wij tegenkomen om (nog) geen responsive website te laten maken zijn:

  • “Ik heb maar weinig mobiele bezoekers op mijn website”
  • "Mobiele bezoekers converteren veel minder goed dan desktop bezoekers"
  • “Mijn site ziet er al goed uit op de tablet en smartphone”

Wij lichten graag toe waarom dit niet altijd geldige argumenten zijn. Lees meer over de voordelen van een responsive website. Benieuwd of een responsive website voor u een meerwaarde kan zijn? Neem dan contact op met één van onze specialisten.Naar overzicht