Velden zijn niet correct ingevuld

Wat is de waarde van een domeinnaam?

Ons bereikt nog wel eens de vraag wat de waarde is van een domeinnaam. Aanleiding is dan vaak een overname van een website of een partij die zich gemeld heeft om een niet in gebruik zijnde domeinnaam over te nemen. In dit artikel geven we kort aan hoe u hiermee om kunt gaan.

Een domeinnaam is een unieke naam waarmee uw website bereikt kan worden. Een eerste misvatting is dat u een domeinnaam claimt om beter gevonden te worden. Een domeinnaam levert pas een bijdrage aan de vindbaarheid van uw website wanneer er ook relevante inhoud op het domein geplaatst is. Een domeinnaam kan waarde vertegenwoordigen in de volgende gevallen:

De domeinnaam is kort en bondig zoals ah.nl of bol.com

Deze korte en bondige domeinnamen zijn uniek en vaak al geregistreerd voor varianten die bestaan uit drie karakters. Kunt u er een bemachtigen, dan is dit alleen al omwille van de schaarste aantrekkelijk.

De domeinnaam is generiek zoals start.nl

Een naam die generiek is en breed is in te zetten is heeft meer waarde voor ‘branding’. Het is daarmee vrij overdraagbaar en verwijst niet direct naar uw product of dienst. Een domeinnaam die goed blijft hangen is een slimme keuze zoals google.nl of coolblue.nl.

De domeinnaam heeft een exacte match met uw product of dienst zoals schilder.nl

Als uw domeinnaam matcht met uw product of dienst, dan is het goed als er een fysieke website met inhoud aanwezig is om hiermee een goede zoekmachinepositie te bemachtigen. Wanneer andere websites naar uw domeinnaam linken, zullen zij vaak uw domeinnaam ook als linkende tekst gebruiken. Dat kan uw positie versterken als men op dat betreffende zoekwoord zoekt.

De domeinnaam heeft historie opgebouwd

Als een domeinnaam historie heeft opgebouwd, betekent dit dat er naar het domein al verschillende verwijzingen zijn. Bijvoorbeeld links op internet of prominente uitingen in gedrukte media. Wij kunnen onderzoeken of het door u te kopen/verkopen domein historie heeft opgebouwd.

Dit zijn slechts enkele factoren die een rol spelen. Natuurlijk zijn in de prijsbepaling vele factoren van belang zoals doel van het domein, commerciële aantrekkelijkheid en de partij waarmee u zaken doet. Wilt u de naam die u voor ogen heeft te kopen of verkopen eens door ons laten beoordelen? Neem dan gerust even contact met ons op.Naar overzicht