Velden zijn niet correct ingevuld

Een veilige website met een SSL-certificaat

Voor een succesvolle website of webshop is het van essentieel belang dat een klant met een veilig gevoel zijn gegevens kan achterlaten. Het kan hierbij gaan om betaalverkeer, maar ook om persoonlijke gegevens die worden verzonden in bijvoorbeeld een offerteaanvraag- of contactformulier. Een SSL-certificaat op uw website is sterk aan te raden. Niet alleen omdat het uw wettelijke plicht is om als ondernemer een veilige uitwisseling van gegevens te waarborgen, maar ook voor uw plaats in de zoekresultaten. Een website met een SSL-certificaat wordt namelijk beloond met een hogere positie in de zoekresultaten van Google ten opzichte van websites die deze certificering niet hebben.

Direct Contact Opnemen

Waarom een SSL-certificaat een goede investering is

Het beveiligen van een website met een SSL-certificaat heeft verschillende voordelen:

  • Zichtbare veiligheid voor websitebezoekers door middel van de 's' achter http en het slotje in de browser
  • Een betrouwbare uitstraling van de website creëert klantvertrouwen
  • Een beveiligde website met SSL wordt beloond met een hogere positie in de zoekresultaten van Google

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat op uw website zorgt ervoor dat de gegevensuitwisseling tussen de websitebezoeker en de website beveiligd wordt door middel van een versleutelde verbinding. Een SSL certificaat is eenvoudig te herkennen aan een slotje voor de URL in de adresbalk van uw browser. Ook ziet u https:// in plaats van http:// voor de domeinnaam.

ssl certificering visualmedia

Het slotje geeft aan dat de website betrouwbaar is waardoor bezoekers van de website weten dat hun persoonsgegevens alleen terechtkomen bij de eigenaar van de website en niet bij kwaadwillenden. Websites zijn namelijk niet standaard beveiligd. Op een onbeveiligde website is het mogelijk om bezoekers ongemerkt om te leiden naar een andere pagina en op deze manier vertrouwelijke informatie 'af te luisteren'.

Welke soorten SSL-certificaten zijn er?

Er zijn verschillende types SSL-certificaten, variërend van een simpele tot een uitgebreide beveiliging. De meest simpele vorm is de Domein Validatie. Deze SSL-certificering wordt voornamelijk gebruikt voor websites die niet of nauwelijks persoonlijke gegevens van bezoekers verzamelen.

Een iets uitgebreidere certificering is de Organisatie Validatie. Met deze certificering is de bezoeker er zeker van dat zijn persoonlijke gegevens versleuteld verzonden worden naar de website-eigenaar. Deze certificering wordt het meeste gebruikt en is aan te raden voor websites die regelmatig gegevens verzamelen door middel van bijvoorbeeld formulieren.

Voor webwinkels is de meest uitgebreide vorm aan te raden, namelijk de Uitgebreide Validatie. Om voor deze certificering in aanmerking te komen moet het bedrijf aan strenge richtlijnen voldoen. Bij het verkrijgen van deze certificering is een veilige website-ervaring gegarandeerd. Deze beveiliging is te herkennen aan de groene adresbalk. Een zichtbare beveiliging zorgt voor een aanzienlijke vergroting van de bereidwilligheid om persoonlijke gegevens achter te laten. En meer klantvertrouwen betekent een hogere omzet. Vooral voor webshops en andere commerciële websites is deze SSL-certificering dus interessant.

Uw site beveiligen met een SSL certificaat?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een SSL-certificaat voor uw eigen website, webshop of applicatie? Neem dan contact met ons op of vul het onderstaande formulier in.

 

Waarom VisualMedia?

  • Ervaren team van specialisten
  • Websites, webshops en online marketing
  • Wij maken uw website succesvol
  • Bereik uw online doelen
  • VisualMedia is Google Partner
 

De websitescanWebsitescan

Ook benieuwd naar de prestaties van uw huidige website? Laat dan nu een websitescan uitvoeren voor slechts € 299,- (inclusief persoonlijke toelichting).

neem contact op
 

Aanmelden voor de nieuwsbrief