Velden zijn niet correct ingevuld

Geschiedenis

Als we terugkeren naar de oorsprong van VisualMedia, dan moeten we terug naar 1 januari 2001. De informatica-studenten Tinus Guichelaar en Jos Dekema meldden zich bij de regionale Kamer van Koophandel om hun bedrijf te starten. De internethype was inmiddels voorbij en waar velen het internet inmiddels beschouwden als zeepbel, zagen deze heren nog een grote markt voor zich.

De tweede grote stap

Medio 2002 volgde een wisseling van de wacht. Jos Dekema zwaaide af om zich op de offline snelweg te richten. Vincent Kleine met een achtergrond in het HEAO kwam zijn plaats vervangen, wat een gouden combinatie bleek. De HBO-opleiding Mens & Informatica werd intussen afgerond door Tinus. Vincent was de commerciële afdeling van de kinderopvang ontgroeid en het was tijd om knopen door te hakken. De keus bestond uit pionieren met een full-time onderneming of een veilige baan met lease-auto. De gezamenlijke keus werd gemaakt voor het ondernemerschap. En daar werden onmiddellijk consequenties aan verbonden. Een nieuwe start-up vraagt om goede facilliteiten. Een kantoorlocatie aan de Nobelstraat in Hoogeveen werd verbouwd en betrokken. Specialisatie vond plaats richting webdesign. De technische online revolutie leidde tot nieuwe ideeën.

Gematigde groei in bloeiende markt

De mogelijkheden van internet namen met de dag toe. Dit leidde tot specialistische diensten als applicatie-ontwikkeling, verkoop via internet, internetmarketing en social media. Hoewel de markt bol stond van de (groei)kansen, werd de bubble vermeden en wist VisualMedia jaar op jaar een gestage maar ambitieuze groei waar te maken en... te behouden. Het team werd uitgebreid met een vormgever, webontwikkelaars en online marketeers. Een full-service internetbureau ontstond, dat klaar staat voor ondernemers met uitdagende online projecten.

Inspirerende omgeving midden in Hoogeveen

Sinds 2010 heeft VisualMedia haar onderkomen in het centrum van Hoogeveen. Temidden van het stadspark biedt dit een inspirerende omgeving die goed bereikbaar is voor relaties met de auto of met het openbaar vervoer. Het inmiddels 11-koppen-tellende team zit hier prima op haar plek. Eind 2015 heeft Tinus afstand gedaan van VisualMedia en zodoende staat Vincent Kleine aan het roer van de organisatie. Nog steeds laten wij ons graag uitdagen met nieuwe projecten of helpen wij uw online doelstellingen te behalen.

VisualMedia Hoogeveen bedrijfspand

Meer weten over ons of de mogelijkheden?

Neem dan gelijk contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen of bel met ons kantoor in Hoogeveen op het telefoonnummer: (0528) 26 06 31

Ook via onderstaand contactformulier kunt u ons bereiken: