Velden zijn niet correct ingevuld

E-mailmarketing

Bedrijven focussen zich vaak op het vinden van nieuwe klanten, terwijl juist veel omzet valt te behalen uit het bestaande klantenbestand. E-mail is het meest geschikte medium om deze doelgroep te bereiken met een hoge Return On Investment (ROI).

Direct afspraak maken

Wat is e-mailmarketing en hoe werkt het?

e-mailmarketingE-mailmarketing is een verzamelterm voor alle uitingen via mailings naar (potentiële) klanten. De meest voorkomende is de e-mailnieuwsbrief, maar u kunt ook denken aan mailtjes op de verjaardag, welkomstaanbiedingen na het inschrijven voor de nieuwsbrief, automatische triggers zoals een herinnering dat er nog producten in het winkelmandje liggen en heel veel meer. E-mailmarketing omvat 3 stappen: het opbouwen van een e-maillijst, nieuwsbrief op poten zetten en overige mailings inrichten.

E-maillijst opbouwen
E-mailmarketing heeft geen zin als er naar niemand mails verstuurd kunnen worden. Soms is er al een bestand met e-mailadressen van eerdere mailings, maar vaak moet er eerst een e-maillijst opgebouwd worden. De klant moet uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven om op deze lijst te komen, of het moet om een vergelijkbaar product gaan dat u wilt aanbieden. Dit kan zowel gedaan worden door een actie-matige aanpak, structureel vragen om toestemming zoals in het bestelformulier van een webshop als bestaande klanten benaderen of ze op de lijst willen. Soms wordt hier een lokkertje tegenover gezet zoals een gratis e-book dat ze krijgen als ze zich inschrijven.

Nieuwsbrief starten
Voor succesvolle e-mailmarketing is het belangrijk dat we de e-maillijst warm houden, zoals we dat noemen. Door regelmatig nieuwsbrieven te sturen vergeten mensen niet dat ze zich hadden ingeschreven. Als mensen zijn vergeten dat ze zich hebben ingeschreven zorgt het namelijk voor irritatie als ze een e-mailing van uw organisatie ontvangen. Daarom is het aan te raden minstens 1x per maand een nieuwsbrief te sturen. Dit kan volgens een standaard format, zoals een inleidend praatje, een actie, nieuwe producten uitlichten en afsluiten met nieuws over de organisatie zoals nieuw personeel en vacatures.

Overige mailings
We noemden het al even, maar naast een 'normale' e-mailnieuwsbrief, zijn er nog meer types mailings. Heeft u wel eens een e-card vlak vóór of op uw verjaardag gehad met een kortingscode? Of een welkomstmail met een gratis e-book om te downloaden en een aanbieding voor een betaald boek? Het verschilt heel erg per type bedrijf welke mailings relevant zijn en hoe die het beste ingericht kunnen worden. 

Heeft e-mailmarketing wel zin voor mij?

E-mailmarketing lijst groeienVoor 99% van de bedrijven is e-mailmarketing verstandig om op te pakken. Heeft u potentiële klanten die zich lang oriënteren voordat ze tot koop overgaan zoals bij de koop van een huis? Of heeft u klanten die meerdere keren bij u terug zouden kunnen komen voor producten? Dan is e-mailmarketing een goed middel in uw marketingmix. Eigenlijk de enige bedrijven waarvoor e-mailmarketing geen zin heeft is als er maar eens per 10 jaar dit product wordt aangeschaft en u geen onderhoud of bijbehorende accessoires aanbiedt. Bijvoorbeeld als u bedden verkoopt en geen linnengoed dan is e-mailmarketing niet aan te raden maar is adverteren in Google Adwords of Facebookadverteren een beter idee.

Wat kan VisualMedia voor mij doen?

VisualMedia kan u zowel ondersteunen in e-mailmarketing, als u volledig ontzorgen en het uit handen nemen zodat u hier niet meer naar hoeft om te kijken. Alle stappen, e-maillijst opbouwen, standaard format nieuwsbrief opzetten en/of maandelijks versturen en overige mailings die interessant zijn in kaart brengen en uitvoeren, doet VisualMedia graag voor u. We hebben een team van ervaren online marketeers die uw e-mailmarketing kwalitatief hoogwaardig invult. Op een integere wijze kiezen we een aanpak die past bij uw bedrijf en uw klanten. Zodat het geen afbreuk doet aan uw merk zoals wanneer het als spam ervaren wordt, maar juist als een versterking van uw merk! VisualMedia is hét full-service internetbureau van Hoogeveen en omstreken.

Meer weten over e-mailmarketing?

Wij helpen u graag verder! Neem gerust contact met ons op.

 
  

 

 

De websitescanWebsitescan

Ook benieuwd naar de prestaties van uw huidige website? Laat dan nu een websitescan uitvoeren voor slechts € 299,- (inclusief persoonlijke toelichting).

neem contact op

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief