Velden zijn niet correct ingevuld

Remarketing slim inzetten

Online advertenties van VisualMedia kunt u overal op internet tegenkomen. Door slim gebruik te maken van het feit dat we onze doelgroep kennen, kunnen we hen overal op internet advertenties laten zien. Deze tactiek wordt remarketing genoemd. Omdat we daarbij gebruik maken van een kleine en specifieke doelgroep, worden de advertenties niet onnodig vaak vertoond en kost het online adverteren dus minder dan u denkt. 

Wat is remarketing?

Remarketing (of retargeting) stelt u in staat om bezoekers, na een bezoek aan uw website, product of pagina, zeer gerichte advertenties op andere websites te tonen. U benadert hen dus opnieuw. Zo blijft u constant onder de aandacht van potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in uw dienst of product. Dit maakt remarketing bijvoorbeeld geschikt om twijfelende bezoekers om te zetten in betalende bezoekers.

Wat kan remarketing voor u betekenen?

VisualMedia kan voor u een gerichte remarketingcampagne opzetten op basis van uw online doelstellingen. Mogelijke doelstellingen voor uw remarketing-campagne kunnen zijn: het vergroten van de zichtbaarheid van uw bedrijf, het omzetten van niet-converterende bezoekers naar converterende bezoekers of een combinatie van beide. Remarketing kan bijvoorbeeld worden gebruikt:

 • om uw bedrijf (en merk) constant onder de aandacht te blijven houden;
 • om bezoekers die hun aankoop niet hebben afgerond deze alsnog te laten voltooien;
 • om bezoekers die een bepaald product aangeschaft hebben, extra’s erbij te laten kopen;
 • om een nieuw product onder de aandacht te brengen;
 • om bezoekers die zijn afgehaakt een andere aanbieding te doen;
 • om klantenreviews te genereren.

Voordelen van remarketing

Het grootste voordeel van remarketing voor u is dat u een heel specifieke doelgroep kunt bereiken die al bekend is met uw bedrijf, product of dienst, maar nog niet is omgezet in waarde voor uw bedrijf. U besteedt alleen marketingbudget aan personen die voldoen aan een bepaald profiel dat aansluit bij uw doelstelling. Er kan zowel betaald worden per klik op uw advertentie als per 1000 vertoningen. De voordelen op een rij:

 • Een zeer specifieke doelgroep bereiken
 • Minder advertentievertoningen nodig dan bij regulier online adverteren
 • Hogere koopbereidheid van klanten
 • Een tweede kans om bezoekers aan uw website nog een keer te benaderen

Hoe werkt remarketing precies?

Wanneer een bezoeker uw website bezoekt en voldoet aan vooraf opgegeven criteria, wordt deze bezoeker gedurende een opgegeven periode toegevoegd aan een remarketinglijst. Vervolgens kunnen er via een advertentieplatform zoals Google Adwords of Facebook advertenties aan deze doelgroep vertoond worden.

Zeer specifieke doelgroepbepaling

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Google Analytics in combinatie met Google Adwords, dan kunnen er doelgroepen gedefinieerd worden op basis van meerdere criteria. Dit wordt ook wel ‘behavioral targeting’ genoemd, waar doelgroepen gevormd worden op basis van hun gedrag op uw website. Enkele voorbeelden van doelgroepen die we hiermee kunnen definiëren:

 • Nieuwe bezoekers die via een zoekmachine op uw site zijn binnengekomen
 • Bezoekers die minstens 4 pagina's hebben bezocht en géén bestelling hebben geplaatst
 • Bezoekers uit de provincie Groningen die gebruik maken van een iPhone
 • Terugkerende bezoekers uit Zwolle die minstens 1 minuut op de website zijn gebleven

VisualMedia zet remarketing succesvol voor u in

VisualMedia kan remarketing voor u inzetten als onderdeel van een optimale online marketingmix. Onze ervaren online marketeers dragen zorg voor de juiste aanpak en inzet van middelen. Een goede remarketingcampagne voor uw bedrijf is altijd maatwerk. Wij gaan graag met u het gesprek aan en stellen op basis van een helder plan een remarketingcampagne op die aansluit bij uw doelstellingen, situatie en budget. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf!

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van remarketing voor uw bedrijf? Vul dan onderstaand formulier in. Of neem tijdens kantooruren direct telefonisch contact op via 0528 - 260631.