Velden zijn niet correct ingevuld

Toegang verlenen tot Facebook

Wanneer VisualMedia een advertentiecampagne opzet op Facebook dient de campagnebeheerder te worden toegevoegd aan uw Facebook-pagina. U kunt eenvoudig gebruikers toevoegen die middels een specifieke rol rechten toegewezen krijgen. Zo voorkomt u dat uw privé gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt hoeven te worden. U blijft te allen tijde eigenaar van uw Facebook-pagina. Wij leggen u graag uit hoe u een beheerder, redacteur, moderator, adverteerder of analist toevoegt aan uw Facebook-pagina.

1. Inloggen op Facebook

Een Facebook-pagina is altijd gekoppeld aan een privé-profiel. Log in met uw Facebook-account waarmee u ook uw Facebook-pagina beheert.

Inloggen op Facebook


2. Wissel van profiel naar pagina-weergave

Wanneer u bent ingelogd met uw privé-profiel, dient u te 'switchen' naar uw Facebook-pagina zodat u namens de pagina berichten kunt plaatsen en ook de instellingen van uw Facebook-pagina kunt aanpassen. Kies hiervoor de optie 'pagina's beheren' en kies vervolgens de pagina waaraan u straks de extra gebruiker gaat toevoegen.

Facebook-pagina beheren


3. Paginarollen beheren via het instellingen-menu

Wanneer u bent gewisseld van privé-profiel naar de betreffende Facebook-pagina, kiest u vervolgens voor de instellingen-knop. In het instellingen-menu vindt u vervolgens de optie waar u de paginarollen kunt beheren.

Paginarollen beheren


4. Beheerder toevoegen aan uw Facebook-pagina

Selecteer de optie 'paginarollen' om de huidige rollen te bekijken. In het gearceerde kader kunt u tevens een nieuwe gebruiker toevoegen. De standaard-rol is redacteur, deze kunt u wijzigen naar de door u gewenste rol. Zo kunt u iemand ook mede-beheerder maken of alleen als analist die uitsluitend statistieken van uw pagina kan bekijken.

Toegang verlenen tot Facebook

De verschillende paginarollen zijn:

Beheerder Een beheerder kan alle aspecten van de pagina beheren waaronder berichten versturen en publiceren als de pagina, advertenties maken, zien welke beheerder een bericht of reactie heeft gemaakt, statistieken bekijken en paginarollen toewijzen.

Redacteur Een redacteur kan de pagina bewerken, berichten versturen en publiceren als de pagina, advertenties maken, zien welke beheerder een bericht of reactie heeft gemaakt en statistieken weergeven.

Moderator Een moderator kan reageren op reacties op de pagina en deze verwijderen, berichten verzenden als de pagina, zien welke beheerder een bericht of reactie heeft geplaatst, advertenties maken en statistieken bekijken.

Adverteerder Een adverteerder kan zien welke beheerder een bericht of reactie heeft geplaatst, advertenties maken en statistieken bekijken.

Analist Een analist kan zien welke beheerder een bericht of reactie heeft geplaatst en statistieken bekijken.

Paginarollen op Facebook


Hulp nodig bij het toevoegen van een gebruiker aan Facebook?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op of stuur ons een bericht via onze support-pagina. Ook is het mogelijk om 'live met u mee te kijken' middels ondersteuning op afstand, zodat we de gebruiker voor u kunnen toevoegen.