Velden zijn niet correct ingevuld

Toegang verlenen tot Google Analytics

Het kan voorkomen dat VisualMedia u vraagt tot inzage in de Google Analytics-data die gekoppeld is aan uw website. U kunt eenvoudig iemand inzage geven in de statistieken, waarbij u zelf bepaalt wat de rechten zijn voor degene die u toestemming geeft. Wij leggen u graag uit hoe u een gebruiker kunt toevoegen aan Google Analytics én hoe u deze gebruiker eventueel weer kunt verwijderen. U blijft te allen tijde eigenaar van uw eigen Google Analytics-account en aanverwante gegevens.

1. Inloggen op Google Analytics

Log in met het Google-account waarmee destijds een Google Analytics-trackingcode is aangemaakt, of waarmee u normaliter inlogt om de statistieken te bekijken.

Inloggen


2. De beheerdersweergave

In de werkbalk van Google Analytics vindt u diverse tabbladen (home, rapportage, aangepaste rapporten en beheerder). Om gebruikers toe te kunnen voegen kiest u voor 'beheerder'.

In de beheerdersweergave van uw account ziet u een onderverdeling in 3 kolommen, account, property en dataweergave.

Beheerders weergave kolommen


3. Een gebruiker toevoegen op account niveau

U kunt iemand toevoegen als gebruiker via de optie 'gebruikersbeheer' in de linkerkolom onder het kopje 'account'. Wanneer aan het account meerdere websites zijn gekoppeld, kunt u beter op 'property' of 'dataweergave' niveau aangeven voor welke specifieke website u de toegang wil verlenen.

Beheerders weergave


5. VisualMedia toevoegen als gebruiker

Om iemand inzage te geven in de statistieken voegt u het e-mailadres toe als gebruiker, met de rechten lezen en analyseren en samenwerken. Het vinkje voor 'de gebruiker informeren per e-mail' is optioneel. Deze gebruiker kunt u te allen tijde weer verwijderen, zonder dat deze gebruiker hiervan bericht ontvangt.

Gebruiker toevoegen


6. Een gebruiker verwijderen

Een gebruiker dient altijd via 'gebruikersbeheer' op account-niveau te worden verwijderd. Een gebruiker kan worden verwijderd via de knop 'verwijderen' aan de rechterzijde van de betreffende gebruiker.

Gebruiker verwijderen

Bevestigen verwijderen gebruiker


Hulp nodig bij het toevoegen van een gebruiker aan Google Analytics?

Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op of stuur ons een bericht via onze support-pagina. Ook is het mogelijk om 'live met u mee te kijken' middels ondersteuning op afstand, zodat we de gebruiker voor u kunnen toevoegen.