Velden zijn niet correct ingevuld

Websitescan laten uitvoeren?

U heeft een website, maar twijfelt of deze nog wel voldoet aan de hedendaagse standaarden? Steeds vaker hoort u van collega's en branchegenoten kritische opmerkingen over uw website. U twijfelt of u bij uw huidige partij wel goed zit. Eigenlijk zou u wel eens een derde partij naar de website willen laten kijken die u snel duidelijk kan maken waar uw website eventueel tekortschiet. Wij kunnen u het antwoord geven op deze vragen door een websitescan uit te voeren.

In een website als marketinginstrument komen verschillende disciplines samen: techniek, vormgeving, schrijven en marketing. Bij het uitvoeren van een websitescan wordt door ons met een frisse blik gekeken naar de volgende punten:

Vormgeving

Uw website is voor veel mensen het eerste, of zelfs het enige, dat ze van uw bedrijf te zien krijgen. Wat voor indruk maakt de website op uw bezoekers? Er wordt door ons kritisch gekeken naar de manier waarop de website uw bedrijfsidentiteit uitdraagt, of de vormgeving en huisstijl consistent gebruikt wordt en naar de mate van gebruiksvriendelijkheid van uw websiteontwerp.

Inhoud & Communicatie

Na de eerste indruk van uw website, begint de bezoeker zich te verdiepen in de inhoud van uw website. Een goede inhoud kan bezoekers langer vasthouden en zodoende overtuigen om bij u een dienst af te nemen of contact op te nemen.

Punten waarnaar gekeken wordt tijdens de Websitescan zijn onder andere: of de teksten en inhoud goed aansluiten bij de doelgroep, of uw diensten goed vermarkt worden door de inhoud van de website, of er een duidelijke call-to-action in de website verwerkt zit, of de site bestaat uit unieke, aantrekkelijke content en of de website-inhoud goed is ingedeeld om gemakkelijk opgepikt te worden door de zoekmachines.

Doelgerichtheid & Procesoptimalisatie

U wilt via uw website uw doelgroep aanspreken, maar gebeurt dit wel op de juiste manier? Is de website voor iedereen, onder verschillende omstandigheden, hetzelfde te gebruiken? Is de website ook in de ogen van uw bezoeker logisch opgebouwd en kan de bezoeker snel op dát punt op de site komen waar u de bezoeker hebben wilt?

Een website hoeft niet alleen maar informatie te bieden, maar kan ook voor veel andere zaken ingezet worden. Het is mogelijk om uzelf werk uit handen te nemen, fouten te voorkomen en klantgericht in te springen op de wensen van uw bezoeker.

De Websitescan biedt u antwoorden op deze vragen. Tevens komen wij met een advies over hoe de kwalijke punten aangepakt kunnen worden. Onderdelen waarop wij controleren zijn onder andere: of de website responsive is, of de indeling logisch is, of er aanpassingen gedaan kunnen worden om meer conversies te behalen en of er mogelijkheden zijn tot automatisering.

Online Marketing

Uw website kan in uw ogen fantastisch zijn, maar zorgt u er ook wel voor dat uw doelgroep bij uw website terecht komt? Om online een goede positie in te nemen moet uw basis goed zijn. Bij het merendeel van de onderzochte sites ontbreekt deze basis. Online marketing kan helpen bij het veroveren van een verbeterde online positie.

Het optimaliseren van uw plaats in de zoekmachines kan door de website goed in te richten. Ook al is de website net nieuw, zoekmachineoptimalisatie kan altijd. Het verbeteren van de zoekmachineposities vindt plaats door technische en inhoudelijke verbeteringen van de website.

Resultaat: een overzichtelijk en praktisch rapport

Aan een vuistdik rapport dat uiteindelijk in de la belandt heeft u helemaal niks. Daarom krijgt u van ons een overzichtelijk en kort rapport met de belangrijkste punten. Wij draaien er niet omheen en zeggen waar het op staat. Het staat u vervolgens vrij hoe u hier vervolg aan wilt geven.


Websitescan laten uitvoeren voor uw website?

Uw website laten beoordelen door een van onze experts? Neem direct contact op via het contactformulier en bespreek samen met ons de mogelijkheden.