Velden zijn niet correct ingevuld

Zoekmachine-optimalisatie

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) behoort samen met het adverteren in zoekmachines tot de best renderende kanalen binnen de online marketingmix. Mensen typen bij zoekmachines in waarnaar ze op zoek zijn en geven zo hun behoefte aan. Het ideale moment om als bedrijf zichtbaar te zijn en op deze vraag in te spelen. Onder zoekmachine-optimalisatie (in het Engels SEO of organic search genoemd) verstaan we alle activiteiten die tot doel hebben om zo optimaal mogelijk vindbaar te zijn in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines.

Direct hulp bij SEO

De online zoektocht van uw klant begint meestal in Google

Google is in Nederland verreweg de meest gebruikte zoekmachine. Daarnaast worden zoekmachines als Bing en Yahoo! gebruikt voor het uitvoeren van verschillende zoekopdrachten. Google voert regelmatig grote updates uit. Het algoritme en de SEO-rankingsfactoren zijn de laatste jaren drastisch veranderd. Door het grote marktaandeel van Google is het bij het creëren van content belangrijk om hier aandacht voor te hebben.

Zoekmachines Verdeling Google 2016

Dankzij onze ervaring met het ontwikkelen en optimaliseren van honderden websites, hebben wij als SEO Specialist inmiddels een aardig idee van wat belangrijk is voor goede vindbaarheid. Voor elke website ontwerpen we een strategie op maat om techniek, content en externe factoren (zoals links) te optimaliseren. Zoekmachine-optimalisatie is een lange-termijn strategie. Het leidt, in tegenstelling tot online adverteren in de zoekmachine, niet de volgende dag al tot resultaat. Daar staat tegenover dat het potentiële rendement van goed vindbare pagina's uiteindelijk hoger is.

Lokale vindbaarheid verbeteren met lokale SEO

Veel MKB-bedrijven hebben één of meerdere vestigingen en richten zich op een bepaald verzorgingsgebied. Voor deze  bedrijven is lokale SEO belangrijk: goed vindbaar zijn op combinaties van relevante zoekwoorden met plaatsnamen. Hiervoor zijn veel verschillende factoren van belang. Onder andere het adres van uw locatie, beoordelingen van klanten, uw vermeldingen in online bedrijvengidsen, een geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijfsvermelding en nog veel meer.

 

Voor De Waswacht in Fluitenberg hebben we middels een strategische SEO-aanpak het websiteverkeer in een aantal jaar enorm kunnen laten stijgen. De Waswacht levert een witgoedreparatiedienst in de regio rondom Hoogeveen. Mensen in de regio die een zoekopdracht uitvoeren met betrekking tot defect witgoed - als de wasmachine - kunnen niet meer om De Waswacht heen!  


De SEO-aanpak van VisualMedia

Zoekmachines gebruiken tegenwoordig honderden factoren om te bepalen hoe hoog een pagina rankt voor een bepaalde zoekterm. Daarom moet met al deze factoren rekening gehouden worden en kijkt de SEO Specialist bij zoekmachine-optimalisatie naar verschillende aandachtsgebieden.

Technische SEO

Goed vindbaar zijn betekent allereerst dat de randvoorwaarden optimaal ingevuld moeten zijn. Dat betekent allereerst dat er geen technische belemmeringen moeten zijn om gevonden te kunnen worden. Enkele voorbeelden:

  • uw website moet snel laden;
  • zoekmachines moeten elke pagina op uw website kunnen vinden die er toe doet;
  • er moeten geen duplicaten van pagina's worden aangeboden aan zoekmachines;
  • als een pagina niet (meer) bestaat, moet dat op een correcte manier aan zoekmachines kenbaar worden gemaakt;
  • adressen (URL's) van pagina's moeten correct worden opgebouwd.

Als aan deze randvoorwaarden is voldaan, is er een goede basis om beter vindbaar te worden. Wij beschikken over de mensen die deze specialistische kennis in huis hebben. 

Content SEO

Vervolgens moet er aandacht besteed worden aan de content van de website. Daarbij spelen veel on page factoren een rol: de woorden in uw domeinnaam en URL's, de inhoud van pagina's, titels, teksten, afbeeldingen, interne links en nog veel meer. Met behulp van een goed Content Management Systeem kunt u hier soms ook zelf tot op zekere hoogte invloed op uitoefenen. 

Inventarisatie zoektermen

Voordat de content wordt opgesteld wordt er een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd. Wat zijn relevante zoektermen die aansluiten bij uw product of dienstverlening? Waar wilt u op gevonden worden? Het is belangrijk om vanuit uw klant te redeneren en te achterhalen welke zoekopdrachten uw klant invoert wanneer deze op zoek is naar uw producten of diensten. Om de strategie uit te stippelen, wordt er eerst gekeken hoeveel volume er op bepaalde zoektermen binnenkomt, of er ingespeeld kan worden op een bepaalde niche en of er relevante long tail keywords van belang zijn.

AEG Wasmachine storing zoekresultaten google SEO

Optimalisatie van externe factoren

Ook factoren buiten uw eigen website hebben invloed op uw vindbaarheid. Verreweg de belangrijkste factor is het aantal links dat naar uw website verwijst. Daarbij gaat het niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om de kwaliteit en diversiteit van de links.

Een automatische SEO-scan zonder duiding is nutteloos

Op internet zijn tal van websites te vinden die claimen dat ze uw website gratis scannen op het gebied van SEO. U krijgt een keurig rapport van wat er schort aan uw website. Als u deze punten verbetert, zou u beter vindbaar moeten zijn. Toch? Helaas is het toepassen van SEO veel meer dan het afwerken van een checklist. Zelfs als u 100% optimaal op alle onderdelen scoort van een dergelijke test biedt dit geen garanties voor hoge zoekmachineposities en goede vindbaarheid. Dat hangt namelijk voornamelijk sterk samen met wat u de bezoeker te bieden hebt op uw website. En welke waarde u daarmee biedt, kan een automatische SEO-scan niet bepalen. Wij kunnen een websitescan voor u uitvoeren om de verbeterpunten binnen uw website in kaart te brengen, deze wordt vervolgens gebruikt als praatstuk om tot een pragmatisch plan van aanpak te komen.


Meer weten over het succesvol toepassen van SEO?

 Ons team met online marketeers helpt u graag verder met het optimaliseren van uw website voor zoekmachines en zodoende met het behalen van uw bedrijfsdoelstellingen. Neem vrijblijvend contact met ons op.