Velden zijn niet correct ingevuld

Redesign zorgt op alle fronten voor verbetering

Sinds de overname van het Verkeers Educatie Centrum in Drachten door Kreeft Opleidingen in 2009, stond wat betreft de online presentatie al enige jaren de handrem erop. Zo sloot de website van VEC Drachten al geruime tijd niet meer aan bij de vernieuwde huisstijl. Het regelmatig bijwerken van de inhoud bleek eveneens lastig door het complexe onderliggende 

beheersysteem. VisualMedia ontwikkelde een compleet nieuwe website, voorzien van een gebruiksvriendelijk CMS waar men bij Kreeft Opleidingen reeds mee bekend was. Waar de cursisten hun kennis en vaardigheden in het verkeer op de baan opfrissen, is nu ook de online presentatie van VEC Drachten opgefrist.

Redesign zorgt op alle fronten voor verbetering #1 Redesign zorgt op alle fronten voor verbetering #2 Redesign zorgt op alle fronten voor verbetering #3

Doelstellingen

  1. Vormgeving op basis van vernieuwde huisstijl

    De vernieuwde huisstijl sloot niet meer aan bij de oorspronkelijke website. Een nieuw ontwerp op basis van de nieuwe huisstijl zorgt voor een frisse uitstraling. Ook de achterliggende techniek kreeg een opfrisbeurt om zowel op desktops als mobiel zonder problemen te kunnen worden weergegeven. De grotere foto's creëren tevens meer beleving bij de verschillende diensten.
  2. Gebruiksvriendelijk contentbeheer

    De oorspronkelijke website maakte gebruik van een log en complex beheersysteem. Inhoud van pagina's werd hierdoor slecht beheerd en bijgewerkt. Kreeft Opleidingen maakt voor bestaande websites al gebruik maak van het nieuwe CMS. Zo was de overstap slechts een formaliteit. Pagina's, nieuws, afbeeldingen en arrangementen kunnen naar hartelust in eigen beheer worden aangepast voor een actuele informatievoorziening.
  3. Zoekmachinevriendelijkheid vergroten en optimaliseren

    Een goede online vindbaarheid vormt bij VisualMedia de basis voor het ontwikkelen van een nieuwe website. De website-structuur (techniek) is samen met de inhoud (content) ingericht op het verbeteren van de zoekmachinevriendelijkheid op relevante trefwoorden. Waar de oorspronkelijke website nog gebruikte maakte van verouderde technieken (zoals Flash), wordt de nieuwe website voor zowel desktops als mobiele apparaten goed weergegeven.